vrijdag 22 april 2011

Thrust

We hebben gekeken voor een schakelaar, schroef en aanspansysteem voor deze schroef.
Aangezien de schroef niet wou spannen rond het asje van de motor gebruikten we teflon.






We hebben ook de servomotor getest






Na heel veel testen en veel teleurstellingen hebben we nu toch eindelijk weer eens resultaat geboekt! hier nog een filmpje van onze teleurstellingen:



We zaten vooral met het probleem dat we te weinig lucht in onze skirt kregen, of we krijgen de hovercraft in ieder geval niet tot zweven! We zijn dan op het geniale idee gekomen om eens met bloem te testen, zodanig dat we konden zien hoe onze lucht verdeeld werd en hoeveel lucht er nu in de skirt terecht komt. We hebben alles gefilmd met een statief zodat we achteraf op computer alles zouden kunnen analyseren. EN MET SUCCES!!

Zo zijn we te weten gekomen dat er bijna NIETS van lucht in onze skirt kwam en dat een groot deel van de lucht plots teruggekaatst werd en dus in de totaal omgekeerde richting! alles zal duidelijk worden in het filmpje hieronder!


Na een grondige analyse van wat er fout ging hebben we een aantal aanpassingen gedaan. EN WEER MET SUCCES!


We zullen er nog komen!

Samory, Klaus, Christophe

dinsdag 12 april 2011

Lift

Deze motor haalden we uit een kruimeldief en gingen we gebruiken voor de lift, maar deze was veel te groot om in onze hoovercraft te verwerken dus hebben we een kleinere motor gezocht op het containerpark.

We hebben ook een luchtzak gemaakt en een luchtkamer uit cadapac




zondag 3 april 2011

rokende Softpot

29/3: knikkerspel van zolder gehaald om de kracht van een knikker te testen… Een flexsensor bijvoorbeeld, laat zich niet buigen door een knikker! Daarom: Brainstorm: welke uitdagingen zijn mogelijk bij welke soort sensor.

In de les ook een softpot kapot gemaakt… Blijkbaar ben ikzelf ook een geleider, in het vervolg de bedrading afplakken voordat er stroom opzit! In het eerste filmpje werkt hij nog...

Tijdens de les kreeg ik de flex-sensor ook aan de praat: thuis lukte dit niet. Door de weerstand van de sensor in verschillende standen te meten, bleek dat de weerstand in mn schema te klein was. Door grotere weerstanden te gebruiken en de waarden eerst in de lezen, kon ik de sketch aanpassen. (2e filmpje)


Marvelous-Marble-Machine


19/3: Store check: Metroville, dokter bibber, ezeltje strekje, knikkerbaan, autobaan, mini-basketbal, …


Het spel Metroville (waarbij een weg gemaakt wordt van A naar B door cirkels te draaien) bracht me op het idee om de muren van mn knikkerbaan te laten bewegen en zo de moeilijkheidgraad op te drijven naargelang de knikker in het spel blijft.

22/3: Andere kijk op knikkerbaan: niet de bedoeling om zo lang mogelijk in het spel te blijven, maar om het parcours zo goed mogelijk af te leggen. Door verschillende sensoren in het bord te verwerken: bijhouden hoe goed de speler het doet.

Tijdens de les: testen van enkele onderdelen: pull-up en relais.

(Om thuis de soundbox te kunnen 'hacken', was me vorig weekend niet gelukt)


Knikkers

15/3: Tijdens de les: verder geƫxperimenteerd met Arduino: ook enkele 'skeches' met analoge inputs en outputs gemaakt. De afbeelding hieronder toont dat arduino duidelijk niet door normale mensen is gemaakt! :)
Op einde van de les toch gekozen voor een knikkerbaan die rond een X en Y-as kan roteren: hoe langer je de knikker in het spel houdt, hoe meer fruittella’s.
De score wil ik graag bijhouden door het aantal verdiende fruittella's zichtbaar te maken. Wanneer de knikker dan valt, vallen ook de verdiende fruittella's.

Fruittella-Machine: Simon Says

8/3: testjes met Arduino (ledje laten knipperen, een led laten reageren op licht/donker en een led een woord in morsecode laten knipperen)

Eerste spellen-voorstellen: Vooral naar oude volksspelen gezocht: gatenkaas, reactiesnelheid, kegelspel, dingen afschieten (mikken), flipperkast, mollenspel, knikkerspel, interactieve Simon Says,…

Vooral 'simon says' verder uitgewerkt: memory-spel: verschillende stukken fruit lichten in een bep. volgorde op, de speler moet zo snel mogelijk, in dezelfde volgorde de juiste fruitstukken aanklikken.

...maar weinig bewegende onderdelen: niet zo interessant voor deze opdracht.


zaterdag 2 april 2011

De afgelopen les hebben we verder aan onze maquette verder gewerkt, we hebben de motor voor lift afmonteerd op ons plaat met een conisch deksel erover zodat de lucht die aangezogen wordt goed verdeeld wordt naar de skirt.

Deze hebben we dan eens aangesloten op de batterij om te gaan kijken hoe het reageert...

Goed resultaat maar doordat de skirt nog rechte hoeken heeft wordt lucht meer naar die hoeken geduwd dan dat het verdeeld wordt, ook was er een probleem dat de onderplaat te klein was met de luchtgaten, deze hebben we dan allemaal aangepast en zijn we onze 2de test gaan doen.




Donderdagnamiddag hebben hadden we een gaatje vrij in onze agenda en zijn we naar de winkel gegaan voor een 2de motor en propeller om de stuwer te maken.
Deze hebben we nog niet goed kunnen testen...








Wordt vervolgd...